ontharingsinstituut

 
Home

 

 

Veelgestelde vragen

 

Het ontharingsinstituut a Facade

Even voorstellen……………..A Facade komt uit het Frans, en betekent zoveel als “ van aangezicht tot aangezicht”. Maar u kunt dit ook wat minder letterlijk opvatten, en denken aan “ van mens tot mens”.

A Facade in Meppel is een bedrijfsnaam, maar valt onder een andere salon. In de salon a Facade te Meppel houd ik mij ongeveer al twaalf jaar voornamelijk bezig met definitieve ontharing d.m.v. flitslicht. IPL/VPL is thans ontwikkeld tot een zeer betrouwbare manier van duurzaam ontharen.  In de salon aan de Touwstraat vindt alleen ontharing plaats. In een later stadium worden hier mogelijk andere behandelingen aan toegevoegd. Voor overige behandelingen kunt u in de andere salons terecht.

Voor gezichtsbehandelingen maken wij gebruik van het merk Maria Galland.

Mijn specialiteit…. De IPL-behandeling.

Veel mensen hebben last van ongewenste of overmatige haargroei.

Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Scheren, harsen en ontharingscremes zijn slechts tijdelijke oplossingen. Andere methodes om tot een duurzaam resultaat te komen bleven beperkt.

Wij bieden u een revolutionaire nieuwe techniek die tot een optimaal en duurzaam resultaat leidt. De E-Light. Deze E-Light werkt op het principe van zichtbaar gepulst licht (ook wel bekend als Intense Pulse Light). De techniek is zeer geavanceerd en betrouwbaar. Via het handstuk dringt een serie lichtpulsen de huid en de haren binnen. Door warmte-energie (verhitting) worden de haarfollikels uitgeschakeld.Dit wil zeggen dat de vloeibare voedingsbodem waarin de haar staat overgaat van vloeibaar naar vast. De voeding aan de haar wordt hierdoor afgesloten en de haar kan op deze plek nooit meer terugkeren. De omliggende huid en het omliggende weefsel worden door de lichtpulsen niet beschadigd.

De E-Light is computergestuurd en beschikt over de nieuwste generatie software. Door middel van het bedieningspaneel kan de behandeling volledig worden ingesteld en afgestemd op elke individuele client.

Veiligheid en effectiviteit zijn gewaarborgd!  Nieuw aan de E-Light is dat er RF en VPL technieken worden toegepast. Verderop kunt u lezen wat deze technieken inhouden.

Veel gestelde vragen over de techniek en de behandeling.

Hoe gaat zo’n IPL/VPL behandeling nu precies?

Allereerst wordt het te behandelen gebied geschoren. Meestal doet de klant dit zelf kort van tevoren thuis. Daarna wordt een verkoelende gel opgebracht. Vervolgens wordt het handstuk op de huid gebracht en de behandeling begint. De lichtflitsen dringen de huid en de haren binnen en schakelen honderden haarzakjes tegelijkertijd uit.

Voor wie is de behandeling geschikt?

In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Voorwaarde is wel, dat vooraf beoordeeld wordt of er kans is op een goed resultaat. Enige eis is wel dat het haar pigment bevat. Bij mensen met grijs haar werkt het absoluut niet. Grijs haar bevat namelijk geen pigment meer. Voor een goed resultaat moet er kleurverschil zijn tussen de haren en de huid.
 


 

Hoe lang duurt een behandeling?

Per lichtflits wordt een gebied van 1,5 bij 5 cm behandeld. Hierdoor is snelle ontharing mogelijk en kunnen grote oppervlakken in één zitting behandeld worden. De tijdsduur van elke behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld duurt één behandeling 10 tot 60 minuten.

Doet de behandeling pijn?

De lichtflits voelt aan alsof men een elastiekje tegen de huid aanschiet. Dit wordt probleemloos verdragen.De nieuwe E-Light maakt daarnaast gebruik van de z.g. voorkoeling, hetgeen inhoudt dat de warmte-ervaring nihil is.

Wat is de effectiviteit?

De effectiviteit is van diverse factoren afhankelijk, zoals o.a. de huidsleur, haarkleur, haardikte, en het te behandelen gebied. Reeds vanaf de eerste keer zijn zeer duidelijke resultaten zichtbaar. Met tussenpauzes zijn meerdere behandelingen nodig.

Wat houden de nieuwe technieken zoals RF en VPL in?

De E-Light is uitgerust met de allernieuwste techniek. De RF (Radio Frequency) zorgt ervoor dat de warmte nog iets dieper in de huid doordringt. De VPL (variabele puls lengte) zorgt ervoor dat de huid kan afkoelen tijdens een lichtflits. Oudere machines gaven over het algemeen maar slechts een flits. Met de nieuwste VPL-techniek wordt een z.g. “pulstrein” aangeboden.

 

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen zijn minimaal. Vlak na de behandeling kan de huid een lichte roodheid vertonen. Deze zal binnen twee dagen geheel verdwijnen. Ook kan er in de dagen na de behandeling een licht tintelend gevoel waargenomen worden. Dit hangt samen met het “stollen van de voedingsbodem”. Voordat u begint met de behandeling krijgt u, gratis en vrijblijvend, een “proefflits”.

Waar moet ik op letten?

Voor de behandeling wordt aangeraden niet meer te harsen of te epileren en geen ontharingscrème te gebruiken. (de haar is dan uit de huid en warmtegeleiding kan dan niet meer plaatsvinden) Vlak voor de behandeling moet het te behandelen gebied nauwkeurig geschoren zijn. Het is raadzaam om het te behandelen gebied 1 dag voor de behandeling te scheren. De huid kan dan even tot rust komen. De overige aandachtspunten komen in een persoonlijk gesprek aan de orde.

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen zitten?

De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de klant. De groeifase van haar van een gemiddeld persoon is vastgesteld op ong. 8 weken. Dus de tussentijd moet minimaal 7 a 8 weken zijn, maar langer mag ook.

Iedere behandeling staat op zich, en geeft iedere keer een sterke definitieve reductie. Iemand die een keer per jaar een behandeling doet, is na enige jaren ook definitief onthaard. Is het vloeibare voedingsbodempje onder een haarwortel eenmaal gestold, dan blijft dit de status.

 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de klant. Soms is een klant reeds na een paar keer tevreden.

Definitief ontharen wil zeggen dat er ook na een langere tijd geen nieuw haar ontstaat. Wil men definitief ontharen, dan dient men zolang door te gaan tot dit het geval is. In het ene lichaamsgebied bevinden zich ook meer haren, dan in het andere gebied. Globaal houd ik 7 behandelingen als absoluut minimum aan.

Voordat u begint met de behandeling krijgt u, gratis en vrijblijvend, een “proefflits”.  

Mag ik gedurende de behandelingen zonnen of onder de zonnebank?

Het al of niet zonnen heeft op zich niets te maken met de behandeling. Echter, door zeer veel te zonnen zal de huid bruin worden. Het bruin worden van de huid is niets anders dan dat de huid meer pigmentcellen aanmaakt. Hoe meer pigment een huid bevat, hoe meer energie er verloren gaat in het pigment van de huid en hoe minder er uiteindelijk terecht komt in de haarwortel. M.a.w. hoe groter het kleurverschil tussen de haren en de huid, hoe beter de behandeling werkt. E.e.a. houdt niet in dat u spierwit door het leven hoeft, en bent u echt te bruin dan wordt dat door mij aangegeven. Bij een zonnebank krijgt de huid in korte tijd heel veel UVA en UVB toegediend. Een IPL-behandeling vlak voor of na een zonnebad is sterk af te raden. Mijn advies is dan ook om 4 weken voor en 4 dagen na een IPL-behandeling geen zonnebad te nemen. Het gebruik van zonnebanken dient sterk beperkt te worden, teneinde een bevredigend resultaat te kunnen boeken.

Wat wordt er onder een z.g. bikinilijn verstaan?

Heel simpel, alles wat u als klant in dit gebied wenst. Zoals u in de prijslijst kunt zien hanteer ik een standaardtarief, ongeacht wat de klant wenst. Er zijn in de salon “disposable” slips beschikbaar, waar u gebruik van kunt maken. Deze kunnen na de behandeling weggegooid worden. Het voordeel is dat zo uw eigen kleding droog en zonder vlekken blijft. Maar u mag natuurlijk ook altijd zelf iets meebrengen, bijv. een oude slip of badpak waarbij het dan niet erg is dat er vlekken in komen.

Hoe kan ik zeker weten dat de machine geschikt is?

De E-Light is een van de weinige machines die op de Amerikaanse markt mag worden toegelaten. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is een overheidsinstelling die al dit soort machines controleert voordat ze op de Amerikaanse markt mogen worden toegelaten. De FDA controleert of een machine aan bepaalde verwachtingen en beloften voldoet. De Amerikaanse eisen zijn over het algemeen zeer streng. Overigens heeft de IPL-Techniek zich inmiddels genoegzaam bewezen. De IPL-Techniek is een uitstekend en veilig alternatief voor laserontharen. Met de nieuwste VPL-Techniek en de RF-Technologie zijn ook de wat lichtere haren te behandelen.

Hoe komen de prijzen tot stand en wat verklaart de grote verschillen?

Ongetwijfeld zijn u enorme prijsverschillen opgevallen. De ene salon zal te maken hebben met duur personeel, de andere salon zal te maken hebben met een huur/financiering van de machine. Soms stelt een leverancier een kostbaar onderhoudsprogramma verplicht. Ook zijn er veel salons die op dit moment werken met de z.g. “flitskaarten”. Dit is een systeem waarbij elke flits doorberekend wordt aan een salon. Het risico van dit systeem is dat men “te ruim flitst” om zodoende kosten te besparen. Bij veel salons is het juist de kunst de klant tevreden te stellen met zo min mogelijk flitsen. Iedere flits kost de salon dus direct geld, c.q. onderhoud. U moet zich er goed van bewust zijn dat een ruime “overlap” van de flitsen van essentieel belang is. De doelmatige energie beperkt zich immers tot het middelste stukje van het flitsoppervlak.Ook zijn er andere systemen waarbij een salon “vastzit” aan een leverancier/fabrikant. Bij een eerlijke prijsvergelijking zijn dit voor u zaken om op te letten.

 

Tenslotte?

Voor verdere vragen sta ik u graag te woord.  Dit kan telefonisch of na afspraak mondeling. Mocht uw belangstelling gewekt zijn, of u wilt meer zien, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Tijdens uw bezoek kunt u uitgebreid kennis nemen van de behandelmethode. Indien gewenst kan ik een klein stukje bij u “proefflitsen”. Deze eerste kennismaking is geheel vrijblijvend en kosteloos.

 
De E-Light met RF en VPL techniek